HEALTHY LIFE STYLE!

Momenteel is een ieder al zo gewend aan deze kreet dat het het ene oor in gaat en even snel het andere oor uit gaat, hetgeen zeer verdrietig is….. Als ik kijk naar het aantal nierpatiёnten in de dialyse centra en het aantal diabeten bij de One Stop Shops, constateer ik dat deze groep patiënten steeds groter – en nota bene jonger wordt. Dit is het gevolg van het steeds meer voorkomen van niet overdraagbare chronische ziekten in onze maatschappij zoals verhoogde bloeddruk, suikerziekte, obesitas, hart – & vaatziekten en kanker. 

De basis van deze ziekten ligt onder andere aan de manier van leven en vooral aan onze voeding. Ik hoor de vele tjoerie’s al maar dat is de waarheid en ja, de waarheid is hard om te horen. Feit is dat voeding essentieël is in ons leven. Persoonlijk denk ik dat wij als mens van alles kunnen eten doch met mate, zeker wanneer wij nog gezond zijn. Hierbij spelen de juiste combinaties van eten en drinken, een belangrijke rol. 

Probeer dichter naar de natuur te gaan met uw leefwijze en met uw voeding. Doe dat langzaam. Gewoon elke maand iets in het eetpatroon aanpassen. In plaats van bijvoorbeeld elke dag een soft na het eten, een glas water. En de volgende maand bijvoorbeeld honing in de thee, in plaats van suiker. Vervolgens in plaats van rijst, cassave of zoete patat en ga zo door. Een ieder past zich aan naar eigen smaak. Niets moet alles mag. Dat is het motto. Het is jouw leven, het is jouw lichaam en jij bent daarover de baas. Fiets of loop naar de winkel in plaats van met de auto naar de winkel. Dit is niet alleen goed voor het lichaam, maar je bespaart ook benzine wat weer beter is voor het milieu. Het zijn kleine aanpassingen die met de tijd absoluut leiden tot grote veranderingen.

Quote van Glenn Huisden:

“Eet op tijd en gezond, let op wat je stopt in je mond”

Astrid van Eer

Be the first to comment on "HEALTHY LIFE STYLE!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*